EKO-CK P

EKO-CK P

Toplovodni kotao snage 14-110 kW

 

 

Kategorija:

Opis

Ovaj model kotla predstavlja naslednika dobro poznatog modela Eko CK. Prednost ovog kotla u odnosu na prethodnika je povećan stepen iskorišćenja kod korišćenja na pelet, gas ili ulje. Povećanje stepena iskorišćenja se dobija ubacivanje turbulatora u gornju zonu kotla. Turbulatori se dobijaju zajedno sa pelet regulacijom a kada se kotao koristi uz uljni ili gasni gorionik potrebno je turbulatore posebno poručiti.

Polazni vod grejanja nalazi se na vrhu kotla a ne pozadi kao kod prethodnog modela.

Odgovarajuce dimenzionisano ložište, vodjenje produkata sagorevanja u tri prolaza i dodatne orebrene površine za izmenu toplote osiguravaju visok stepen iskorišcenja kotla, što ga čini štedljivim.

Za slučaj loženja uljem ili gasom, montaža gorionika je jednostavna i brza na fabrički pripremljenom otvoru na donjim vratima. U tim slučajevima potrebno je dodati regulaciju za upravljanje radom gorionika (dodatna oprema).

Za slučaj grejanja na pelet postoje fabrički pripremljeni setovi. Više o setovima možete saznati ovde.

Velika vrata i ložište kotla omogućavaju loženje krupnim čvrstim gorivom i jednostavno čišćenje i održavanje.

Kada se kotao koristi za zatvorene sisteme grejanja moguća je ugradnja termičkog osiguranja na za to fabrički pripremljene otvore. U otvore je potrebno ugraditi termički izmenjivač (dodatna oprema) na koji se naknadno dodaje termozaštitni ventil.

Isporučuje se posebno telo kotla, posebno oplata sa toplotnom izolacijom što omogućava jednostavan transport i ugradnju i smanjuje rizik od oštećenja a montaža je izuzetno brza i jednostavna.Montaža oplate je jednostavna i vrši se pomoću vijaka koji se dobijaju uz kotao.