Toplotna pumpa vazduh voda

Toplotna pumpa vazduh voda

Freonske klime sa jednom spoljnom i jednom unutrasnjom jedinicom .Unutrasnje jedinice mogu da budu:zidne,kasetno-plafonske,ili parapetne.

Velike freonske klimatizacione sisteme,sa vise spoljnih i mnogobrojnih unutrasnjih jedinica,sve vezano u jedan sistem VRV.Ovi klima sistemi su namenjeni  zaHotele,poslovne zgrade.Novi sistemi vec ne zahtevaju dodatno grejanje u zimskom periodu,a rade sa jako dobrim stepenom koriscenja energije.Unutrasnje jedinice mogu da budu:zidne,kasetno-plafonske,ili parapetne.

Freonski klima sistemi sa kanalskom unutrasnjom jedinicom.Kod ovog uredjaja montirana je kanalska unutrasnja jedinica,koja vrsi uduvavanje toplog ili hladnog vazduha preko kanalske distributivne mreze u prostoriji.Po potrebi grejanje se moze pojacati kotao:medijum voda,kombinacija unutrasnja jedinica,radijatori i podno grejanje.Ovi sistemi  su namenjeni za prodavnice,supermarkete itd.

Voda kao prenosni medijum

Fan Coil sistemi.Nova generacija klimatizacije.4 cevni sistemi,pomocu kojih se istovremeno moze u jednoj prostoriji hladiti,a u drugoj grejati po izboru korisnika.Ovi sistemi su namenjeni za velike poslovne zgrade hotele i stambene zgrade.Voda kao radni medijum je jeako pogodan za vodjenje cevovoda kroz objekat.Unutrasnje jedinice mogu biti:zidne,plafonske,parapetne,ili skrivene(UTA).

Fan Coil sistemi.Nova generacija klimatizacije.2 cevni sistemi,su za manje objekte,prodavnice,supermarkete i privatne kuce.Prelaz od grejanja na hladnje i obrnuto vrsi se rucno.Voda kao radni medijum je jako pogodan za vodjenje cevovoda kroz objekat.Unutrasnje jedinice4 mogu biti:zidne,plafonske,parapetne,ili skrivene(UTA).

Vazduh kao radni medijum

Klima komore-Koristi se za klimatizacije i ventilacije većih prostorija,hala,restorana itd.Klima komora je smeštena u posebne mašinski prostorije i preko kanalske mreže distribuira topli ili hladni vazduh sa potrebnim dodavanjem svežeg vazduha.Ubacivanjem i odsis vazduha se vrši preko difuzora ili rešetke.

Roof top sistemi-Nova generacija klimatizacije i ventilacije sa kompaktnom spoljnom jedinicom,postavljenom na krov objekata.Roof Top odsisava vazduh iz prostorija,zagreva ga ili ohladi,dodaje potrebnu količinu svežeg  i vraća ovaj vazduh u prostoriju,preko kanalske mreže.Ubacivanjem i odsis vazduha se vrši preko difuzora ili rešetke.

Vazdušne zavese-Vazdušne zavese služe za razdvajanje jednog prostora od drugog sa zagrejanim,ili hladnim mlazom vazduha,kad se vrata otvaraju.Koristi se kod poslovnih prostorija i jako efikasno se ugrađue i u međuprostor između dvoja vrata.

Kategorija: