Solarni bojleri BOSCH

Solarni bojleri BOSCH

Acu Solar AS DUO 200/300/500/800/1000/1500/2000 lit.

Indirektno zagrevani akumulacioni bojleri pod visokim pritiskom sa dva izmenjivača.
Namenjeni su za zagrevanje sanitarne vode. Na bojler je montiran termometar. Postoje otvori za ugradnju temperaturnih senzora kotlovske vode koji služe za upravljanje toka medija kroz izmenjivače toplote. Na bojler se može montirati i električni grejač.
Na solarnom bojleru postoje otvori za recirkulaciju potrošne tople vode.Bojler ima dve prirubnice. Jedna od njih je smeštena na vrhu uređaja i na nju je priključena zaštitna anoda. Druga prirubnica smeštena je bočno i služi za proveru i čišćenje bojlera. Radni pritisak vode u bojleru je 8 bara, a radni pritisak izmenjivača toplote je 6 bara.

Obnovljivi izvor energije

Solarno grejanje putem solarnih kolektora u razdoblju sve većih cena energenata sve je traženiji oblik grejanja i pripreme tople sanitarne vode.Za razliku od klasičnog bojlera koji se nikad stvarno ne isplati, jer dok ne dotraje potroši mnogostruko više na električnu energiju, solarni se sistem amortizuju za tri do pet godina a potom ostvaruju čistu uštedu. Struja koju trošimo je sve skuplja, A sunce kojeg imamo u izobilju može grejanjem kolektora na krovu bitno smanjiti račune.Solarni bojleri se mogu koristiti za grejanje sanitarne vode i za dogrevanje vode u sistemu centralnog grejanja.

Kategorija: Oznaka:
has been added to your cart:
Checkout