Solarni bojler SN NES Deutsche Technologie

Solarni bojler SN NES Deutsche Technologie

pdf1 Solarni Bojler NES Deutsche Technologie.pdf

Solarni bojleri NES se koriste da bi se dobila sanitarna topla voda – potrošna topla voda.

Solarni bojler sa solarnim kolektorom je osnovna komponenta u svakom solarnom sistemu čija je osnovna funkcija da bi se zagrejala , akumulirala i skladištila sanitarna topla voda – potrošna topla voda za svakodnevne potrebe u domaćinstvima, turizmu i industriji koristeći solarnu energiju.

Instaliranjem solarnog bojlera sa solarnim kolektorima i opremom, dobili smo centralno zagrevanje sanitarne tople vode koristeći solarnu energiju kao glavni izvor obnovljive energije koja je kao energetski faktor najvažnije jer je besplatna i ne zagađuje prirodu i okolinu u kojoj živimo donoseći nam visoku finansijsku uštedu.

Solarni bojleri se dele na MONOVALETNE – sa jednim izmenjivačem toplote i BIVALENTNE – sa dva izmenjivača toplote koji se naziva KOMBINOVANI SOLARNI BOJLER, jer ima kombinaciju korišćenja solarne, električne energije i energije iz grejnog sistema kuće, čvrsto gorivo itd …

KOMBINOVANI solarni bojleri, sa kombinacijom korišćenja više vrsta energija, izmedju kojih je solarna energija glavni vid energije, predstavlja veoma savremen i štedljiv način za zagrevanje i skladištenje sanitarne tople vode, eliminišući na taj način postojanje više manjih klasičnih bojlera, takodje donoseći uštedu u energiji zbog mogućnosti grejanja sanitarne vode samo na jednom mestu. Takodje, isti solarni bojler, pruža nam mogućnost za korišćenjem neke od drugih konvencionalnih energija povezivanjem na centralni grejni sistem, zadržavajući i dalje mogućnost elektro dogrevanja u veoma niskom procentu.

Solarni bojler SN NES je  napravljen od čelika S235JR čija je unutrašnjost tanko obložena staklasto porcelanskim titanijum emajlom u skladu sa Nemačkim visokim standardom o zaštiti i sanitarno – zdravstvenoj ispravnosti DIN 4753-3. Dodatna sigurnost je obezbeđena magnezijumskom anodom za zaštitu od korozije. Radni pritisak solarnog bojlera je do 10 bara a izmanjivača toplote je 16 bara.

Bojleri imaju termoizolaciju od CFC poliuretanske pene i PVC zaštitni omotač RAL 9006.

NAPOMENA: bojleri iznad 500 litara se ne postavljaju na nožice već se montiraju diretno na pod.

Grejači i termoregulatori se posebno nabavljaju i ne ulaze u cenu.

Kategorija: