Solarni bojler sa dva izmenjivača SON NES Deutsche Technologie

Solarni bojler sa dva izmenjivača SON NES Deutsche Technologie

pdf1 Solarni Bojler NES Deutsche Technologie.pdf

Solarni bojleri NES se koriste da bi se dobila sanitarna topla voda – potrošna topla voda.

Solarni bojler sa solarnim kolektorom je osnovna komponenta u svakom solarnom sistemu čija je osnovna funkcija da bi se zagrejala , akumulirala i skladištila sanitarna topla voda – potrošna topla voda za svakodnevne potrebe u domaćinstvima, turizmu i industriji koristeći solarnu energiju.

Instaliranjem solarnog bojlera sa solarnim kolektorima i opremom, dobili smo centralno zagrevanje sanitarne tople vode koristeći solarnu energiju kao glavni izvor obnovljive energije koja je kao energetski faktor najvažnija jer je besplatna i ne zagađuje prirodu i okolinu u kojoj živimo donoseći nam visoku finansijsku uštedu.

Solarni bojleri se dele na MONOVALETNE – sa jednim izmenjivačem toplote i BIVALENTNE – sa dva izmenjivača toplote koji se naziva KOMBINOVANI SOLARNI BOJLER, jer ima kombinaciju korišćenja solarne, električne energije i energije iz grejnog sistema kuće, pelet, drva, ugalj, gas itd …

KOMBINOVANI solarni bojleri SON NES, sa kombinacijom korišćenja više vrsta energija, izmedju kojih je solarna energija glavni vid energije, predstavlja veoma savremen i štedljiv način za zagrevanje i skladištenje sanitarne tople vode, eliminišući na taj način postojanje više manjih klasičnih bojlera, takodje donoseći uštedu u energiji zbog mogućnosti grejanja sanitarne vode samo na jednom mestu. Takođe, kombinovani solarni bojler, pruža nam mogućnost za korišćenjem neke od drugih konvencionalnih energija povezivanjem na centralni grejni sistem, zadržavajući i dalje mogućnost elektro dogrevanja u veoma niskom procentu.

Solarni bojler SON NES je  napravljen od čelika S235JR čija je unutrašnjost tanko obložena staklasto porcelanskim titanijum emajlom u skladu sa Nemačkim visokim standardom o zaštiti i sanitarno – zdravstvenoj ispravnosti DIN 4753-3. Dodatna sigurnost je obezbeđena magnezijumskom anodom za zaštitu od korozije. Radni pritisak solarnog bojlera je do 10 bara a izmanjivača toplote je 16 bara.

Bojleri imaju termoizolaciju od CFC poliuretanske pene i PVC zaštitni omotač RAL 9006.

NAPOMENA: bojleri iznad 500 litara se ne postavljaju na nožice već se montiraju diretno na pod.

Grejači i termoregulatori se posebno nabavljaju i ne ulaze u cenu.

Kategorija: