Šporet na čvrsto gorivo TERMOMONT TEMY PLUS P za centralno grejanje

Šporet na čvrsto gorivo TERMOMONT TEMY PLUS P za centralno grejanje

pdf1 Temy plus P.pdf

pdf1  Temy plus P Uputstvo .pdf

TEMY PLUS P
šporet na čvrsto gorivo sa staklenim vratima, grejnom pločom i pećnicom 25 KW
Karakteristike

  1. TEMY PLUS P je šporet na čvrsto gorivo proizveden i atestiran prema preporukama Evropske norme za kućne šporet na čvrsto gorivo EN 12815. Šporet poseduje uverenje TSU Instituta iz Slovačke republike za kućne šporete (znak CE, uverenje broj 93000020, od 30. oktobra 2009. godine) kao i uverenje Mašinskog fakulteta u Nišu (uverenje broj 612-22-39/08 od 7.3.2008. godine).
  2. Šporet na čvrsto gorivo je namenjen etažnom grejanju prostorija uz mogućnost istovremenog kuvanja i pečenja. Uređaj je veoma jednostavan za korišćenje i rukovanje. Izlaz dimnih gasova (dimnjača) može biti na zadnjoj strani šporeta ili na gornjoj strani grejne plotne. Samom kupcu je prepušteno gde će povezati šporet na dimnjak čime se olakšava smeštaj šporeta u prostoriji.
  3. Ram gornjih i donjih vrata šporeta kao i pećnice za pečenje je izrađen od sivog liva. Gornja vrata ložišta kao i vrata pećnice su izrađena od vatrostalnog stakla koje je samočisteće. Na donjim vratima se takođe nalazi otvor za strujanje sekundarnog vazduha.
  4. Pećnica je izrađena od prohroma klase AISI 314 čime se garantuje maksimalna higijena prilikom spremanja hrane. Na vratima pećnice se nalazi termometar. Zapremina kotlovske vode u ložištu od 48 litara garantuje sigurnu funkcionalnost proizvoda kao kotla za centralno grejanje.
  5. Serijski ugrađen automatski regulator promaje , termomanometar kotla kao i spiralni bakarni izmenjivač za ugradnju termičkog osigurača (preporučujemo Caleffi, Danfoss) su dodatni delovi koji se isporučuju uz ovaj šporet.
  6. Šporet na čvrsto gorivo poseduje mogućnost odvojenog rada u letnjem periodu bez uključivanja grejanja. Za tu svrhu neophodno je pomeriti rešetku u ložištu na za to predviđene nosače.
  7. Treba spomenuti da šporet nema izolaciju tako da toplotu predaje i direktnim zračenjem prema okolini (oko 1 kW). Odavanje toplote prema pećnici odnosno grejnoj ploči iznosi 3 odnosno 4 kW. Ostatak od 17 kW se predaje instalaciji centralnog grejanja.
  8. Garancija kotla iznosi 5 godina, godinu dana na regulator promaje.