Radijatori aluminijumski AKLIMAT M

Radijatori aluminijumski AKLIMAT M

Radijatori iz programa Alikmat M izrađeni su od aluminijuma koji svojim specifičnim karakteristikama, malom težinom i velikom toplotnom provodljivošću bitno utiče na ponašanje aluminijumskog radijatora. To znači da sa alumnijumskim radijatorima rukujemo jednostavno (prevoz, dizanje i montaža) i da se brzo zagrevaju te isijavaju toplotu u prostor. Stoga su za zagrevanje jednake veličine prostora potrebni znatno manji radijatori, nego kad se radi o radijatorima od drugih materijala. Pomoću aluminijumskih radijatora postižemo dvostruki toplotni učinak.

Kao i kod drugih radijatora prostor se zagreva pomoću emisije, ali je specifičnost aluminijumskih radijatora je da se zagrevanje vrši pomoću konvekcije. Podloga i izvedba profila aluminijumskih radijatora omogućavaju bolji i brži protok vazduha koji na donjem delu hladan ulazi u radijator, a izlazi na gornjem delu zagrejan. Druge odlike aluminijumskih radijatora su visoka antikorozivna stabilnost što znači da aluminijum ne rđa kao čelik pa je životni vek aluminijumskih radijatora znatno duži.

Posebnost Aklimatovih M aluminijumskih radijatora je takođe činjenica da su praškasto lakirani što značajno produžuje vek i postojanost boja.

has been added to your cart:
Checkout